منبع تغذیه
منبع تغذیه
منبع تغذیه
منبع تغذیه
.
خرید و قیمت منبع تغذیه خرید و قیمت آداپتور ( پاور )
.
خرید منبع تغذیه ( پاور یا آداپتور )
منبع تغذیه یا همان پاورساپلای (POWER SUPPLY) وسیله ای است که انرژی الکتریکی را برای یک یا چند دستگاه تامین میکند. منبع تغذیه یا همان پاور ممکن است بهطور مجزا از بار سیستم باشد یا به حالت یک بخشی جدایی ناپذیر از سیستم باشد. در ساده ترین حالت منبع تغذیه شامل یک بخش ورودی و یک بخش خروجی میباشد که به صورت معمول به حالت الکتریکی از یکدیگر ایزوله میشود. مواردی که در قسمتهای ورودی و خروجی حائز اهمیت است به شرح زیر میباشد :
بخش ورودی : این بخش شامل ولتاژ بار ورودی ،اصلاح ضرایب توان PEC ، جریان مصرفی ، فیوز بار ورودی ، فرکانس ورودی ، جریان بار هجومی ، حافظه برای اشتباه پاور و تغذیه DC میباشد.
بخش خروجی : این بخش شامل ولتاژ بار خروجی، جریان بار خروجی، ریپل باقیمانده و خصوصیات بار خروجی میباشد.
در این مبحث ما انواع مختلفی از منبع تغذیه را به شما معرفی خواهیم کرد تا با توانایهای این دستگاه بیشتر آشنا شوید.
انواع منبع تغذیه (آداپتور) :
منبع تغذیه یا پاور AC : این پارامتر در واقع فرمت استاندارد برق است که از پریزها برق استخراج میشود.
منبع تغذیه یا پاور DC : این منبع تغذیه با هر ورودی که داشته باشد ( AC یا DC ) یک ولتاژ ثابتی را برای دستگاه متصل به خود تامین میکند.
منبع تغذیه یا پاور AC به DC : ورودی این نوع منبع تغذیه همان جریان AC میباشد. این دستگاه جریان AC را گرفته بعد از اینکه آن را به یک ولتاژ AC بالاتر یا پایینتر تبدیل کرد آن را به یک ولتاژ DC متغیر تغییر میدهد.
منبع تغذیه سوئیچینگ : ورودی این منبع تغذیه نیز به صورت یکسو AC میباشد و بعد از اینکه فیلتر میشود ولتاژ DC به ما خواهد داد. در منبع تغذیه سوئیچینگ به طور معمول رگوله میشود و ولتاژی که در خروجی به ما میدهد ثابت خواهد بود و چنانچه توان خروجی منبع تغذیه افزایش یابد ضریب کاری منبع تغذیه نیز زیاد خواهد شد. برخی از این منبع تغذیه ها فقط میتوانند در قسمت خروجی خود فقط از یک سطح به بالا انرژی را تامین کنند .
منبع تغذیه کامپیوتر : منبع تغذیه کامپیوتر یک منبع تغذیه ی سوئیچینگ است که برق AC زا به DC تبدیل میکند.
منبع تغذیه با ولتاژ بالا : این نوع منبع تغذیه در میکروسکوپ های بزرگ الکترونی و یا تجهیزات مانند ژنراتورها و موارد دیگر استفاده میشود و کارش این است که خروجی آن صد تا هزاران ولت است که برای جلوگیری از خطرات آن از یک کنتاکتور مخصوص استفاده میشود.
منبع تغذیه یا پاور قابل برنامه ریزی : در این منبع تغذیه شما از راه دور میتوانید مواردی مانند : جریان ، فرکانس ( در منبع تغذیه AC ) و ولتاژ را کنترل کنید. این نوع منابع تغذیه در صنایع ، مخابرات ، اتاقهای مانیتورینگ و … مورد استفاده قرار میگیرند.
جا دارد در این مبحث که در مورد منابع تغذیه مختلف صحبت کردیم درمورد منبع تغذیه بدون قطعی یا همان UPS نیز صحبت کنیم که این نوع منبع تغذیه نیز بی ربط به بحث منبع تغذیه و پاورها نیست.
UPS چیست :
این منبع تغذیه از دو یا چند منبع توان مختلف به طور یکپارچه استفاده میکند. این نوع منبع تغذیه به صورت مستقیم ورودی AC دارد که با این ورودی میتواند باطری های متصل به خود را شارژ کند. در زمان وقوع قطعی برق باطریهای شارژ شده در لحظه وارد مدار میشوند و در نهایت خروجی نهایی ما دچار هیچگونه قطعی نخواهد شد. به صورت کلی این دستگاه باعث میشود که دستگاههای متصل به برق از مدار خارج نشود و بعد از بازبینی کاربر خاموش شوند یا در نمونه های دیگر آن کاربر میتواند برای مدت کوتاه مثلا 3 ساعته از وسیله الکتریکی خود استفاده کند.
حال باید بدانیم وقتی که میخواهیم یک منبع تغذیه خریداری کنیم چه مواردی را باید درنظر داشته باشیم :
مهمترین مطلب این است که بدانیم ولتاژ خروجی مورد نیاز ما باید چه ولتاژی باشد تا دستگاه مورد نظردچارخرابی و اصطلاحا سوختگی نشود. به طور معمول ولتاژهای استاندارد که مورد استفاده قرار میگیرد عبارت است از: 5 ولت ، 12 ولت ، 15 ولت ، 48 ولت که پرکاربرد ترین آن 24 ولت است و البته باید گفت که در صنعت حفاظتی پرکاربرد ترین آن 12 ولت است.
مطلب دیگری که باید به آن توجه داشت این است که میزان آمپری که میتوان ازخروجی منبع تغذیه گرفت باید دقیق محاسبه شود
نکات مهم در مورد نصب منبع تغذیه :
اندازه و ابعاد منبع تغذیه در جایی که قرار است نصب شود و از آن استفاده شود.
شرایط محیطی که منبع تغذیه در آن است . به طور مثال جایی که منبع تغذیه در آن قرار میگیرد نباید گرم و مرطوب باشد.
منبع تغیه مناسب یا آداپتور برای دوربین های مداربسته :
در سیستمهای نظارت تصویر عمدتا منبع تغذیه های 12 ولت استفاده میشود مگر در دوربینهای اسپید دام خاص یا دستگاههای ضبط کننده با تعداد کانالهای بالا که از ولتاژ 24 بهره میبرند و میزان خروجی آداپتور از 2 آمپر تا 30 آمپر مورد استفاده دارد. در مواردی که در طراحی پروژه برای هر دوربین یک آداپتور در نظر گرفته میشود حداقل آمپری که باید برای هر دوربین در نظر گرفت 2 آمپر هست که در صورت کمتر رسیدن آمچر به دوربین خواهیم دید که در شب و بعد از فعال شدن IR یا همان دید در شب دوربین به خاطر افت آمپر ماتصویر آن دوربین را از دست خواهیم داد.
یکی دیگر از مواردی که برای استفاده ازمنبع تغذیه های سوئیچینگ یا آمپربالا برای دوربینهای مداربسته باید درنظر گرفت این است که فقط اختصاص 2 آمپر برق برای هر دوربین کفایت نمیکند و مطلب دیگری که باید برای تقسیم آمپر برای هر دوربین درنظر داشت طول کابل دوربین ها است. همانطور که میدانید طول کابل و کیفیت کابل باعث افت آمپر میشود و طبیعتا آمپر ورودی که دارید در هنگام خروج از کابل افت خواهد داشت. به طور مثال اگر شما در جریان ورودی خود یک منبع تغذیه 12 ولت 5 آمپر را داشته باشید برای 2 دوربین خود که با فاصله ای حدود 40 متر از منبع تغذیه شما قرار دارد نمیتوانید 4 آمپر برق خروجی داشته باشید بنابر این لازم است در مبدا از منبع تغذیه با آمپر بالاتر استفاده کنید.
کلام آخر دورنگاه
کلام آخر اینکه تهیه ی یک منبع تغذیه با کیفیت برای یک سیستم حکم قلب تپنده ی سیستم مارا دارد. اگر این منبع تغذیه از مدار خارج شود میتواند کل سیستم را خاموش کند و یا باعث آسیب دیدن سیستم ما شود. در سیستمهای نظارت تصویر اگر از یک منبع تغذیه با کیفیت پایین استفاده شود هرگونه نوسانات برق یا اختلال در منبع تغذیه باعث میشود آسیب جدی به سیستم حفاظتی ما وارد شود و یا یک دوربین مداربسته ما که چندین برابر یک منبع تغذیه با کیفیت قیمت دارد را خراب کرده و حتی باعث آسیب دیدگی بردش شود و دیگر قابل استفاده نباشد.